ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τέλος» η αγωνία: Αύριο στις 10 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων

«Τέλος» η αγωνία: Αύριο στις 10 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων

«Τέλος» αναμένεται να μπει αύριο στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες αφού στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των βάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις

Η μεγάλη αποτυχία των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις των συναφών σχολών. Με το «20» να είναι ο βαθμός μόλις 35 υποψηφίων επί συνόλου 20.425, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Η αναμενόμενη πτώση στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν οφείλεται μόνο στις πολύ κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και σε εκείνες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπου μόνο το 11,6% περιλαμβάνεται στη βαθμολογική κλίμακα 12-20.

Στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο – με την εξαίρεση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου – υπενθυμίζεται – έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.