ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεισόδια για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Πανεπιστήμιο (upd) (φωτό, βίντεο)

Επεισόδια για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Πανεπιστήμιο (upd) (φωτό, βίντεο)

(upd 14:30)

Η τροχαία ξεκίνησε να δίνει τους δρόμους σε κυκλοφορία

(upd 14:22)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία ενώ στην Πανεπιστημίου υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες ομάδες κουκουλοφόρων που συνεχίζουν να προκαλούν φθορές στα καταστήματα.

(upd 13:58)

Κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν την μαθητική πορεία και την απουσία αστυνομίας, οπότε διέλυσαν ότι υπήρχε στον δρόμο. Ξήλωσαν πινακίδες, κατέστρεψαν πεζοδρόμια, κάδους απορριμάτων κι έσπασαν φανάρια.

Σε όλη αυτή τη διαδρομής της καταστροφής η αστυνομία απουσίαζε. Οταν οι νεαροί έφτασαν, εκμεταλλευόμενοι την μαθητική πορεία που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίων των αστυνομικών που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο Σύνταγμα είναι πως κουκουλοφόροι κρατούν στα χέρια τους ακόμα και πινακίδες «STOP» που ξήλωσαν προφανώς από κάποιο στενό.

Οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας προκαλούν ερωτήματα για το ρόλο της αστυνομίας, αφού στο Σύνταγμα είναι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι με αντιασφυξιογόνες μάσκες που κρατούν λοστούς, ρόπαλα, πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και στύλους από πινακίδες και να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Μάλιστα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια οι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο χωρίς να τους ενοχλήσει κάνεις από την Αστυνομία, καθώς δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν έξω από το Κοινοβούλιο και απλώς παρατηρούσαν την κατάσταση.

———————————————–
(upd 13:55)

Πετροπόλεμος στην πλατεία Συντάγματος από μικρή ομάδα κουκουλοφόρων

Βίντεο από το Σύνταγμα, όπου συνεχίζονται τα επεισόδια

————————————————

(upd 13:52)

Στο Σύνταγμα μεταφέρθηκε η ένταση στο περιθώριο της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Μόλις η πορεία πλησίασε στην πλατεία Συντάγματος, μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων στη θέα των ΜΑΤ ξεκίνησε να πετάει πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω της Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος όπου υπάρχει αστυνομία.

πηγή: newsbeast.gr

—————————————–

(upd 13:47)

Νέες φωτογραφίες από τα επεισόδια μπροστά από το Πανεπιστήμιο

————————————-

(upd 13:44)

Κουκουλοφόροι που έχουν αποκοπεί από την πορεία ρίχνουν φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι για την ώρα κρατούν παθητική στάση.

(upd)

Οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο. Το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει πορεία (6 το απόγευμα) από τα Προπύλαια προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή. Άδειες και ρεπό ανακλήθηκαν ενώ ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν σε γραφεία θα βγουν στους δρόμους. Η κατάσταση -λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία- μοιάζει «εκρηκτική» καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.


To σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίζεται σε τρεις φάσεις.
-Το πρώτο σκέλος αφορά την φρούρηση με ισχυρές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα μικρότερες δυνάμεις θα φρουρούν εταιρείες – στόχους Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων.
-Η δεύτερη φάση αφορά την επόπτευση όλων των δρόμων όπου θα γίνου συγκεντρώσεις, αλλά και οι δυο προγραμματισμένες πορείες. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, θα κατευθύνει από αέρος τις κινήσεις των δυνάμεων. Σκοπός θα μην υπάρξουν καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων και ειδικά η απογευματινή συγκέντρωση να μην φύγει από την περιοχή των Εξαρχείων.
-Η τρίτη φάση αφορά στην περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων.

Επεισόδια με μολότοφ διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ξαφνικά στα Προπύλαια όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με κουκούλες άρχισαν να προκαλούν ένταση. Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακούστηκαν και κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδόφραγμα στην Μασαλλίας στα Προπύλαια και ειναι οπλισμένοι με πέτρες και καδρόνια. Άλλοι, στην οδό Πανεπιστημίου ξηλώνουν πινακίδες και σπάνε φανάρια. Επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους και σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.