ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Kρατούσαν 200 μετανάστες σε κατάσταση δουλείας

Βρετανία: Kρατούσαν 200 μετανάστες σε κατάσταση δουλείας

Τρεις άντρες κρατούσαν περίπου 200 μετανάστες σε συνθήκες δουλείας σε ένα ανθοκομείο και συνελήφθησαν την Πέμπτη από την βρετανική αστυνομία.Οι αρχές τόνισαν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας.

Οι εργάτες, κυρίως άνδρες από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, εντοπίστηκαν μετά την επιδρομή στο αγρόκτημα, στην Κουρνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους.

«Πρόκειται σίγουρα για μια από τις μεγαλύτερες (επιχειρήσεις) που έχουμε αναλάβει», εξήγησε ο Πολ Κόφι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας καταπολέμησης της δουλείας (Gangmasters & Labour Abuse Authority) που από πέρσι έχει την αστυνομική εξουσία να ερευνά τέτοιες υποθέσεις.

Η Κάθριν Τέιλορ, του Στρατού της Σωτηρίας, είπε ότι στους εργάτες θα παρασχεθεί δωρεάν στέγη, ενώ όσοι θέλουν κάποια βοήθεια θα λάβουν επίσης συμβουλές σε ό,τι αφορά το νομικό και μεταναστευτικό καθεστώς τους. «Είναι ζωτικής σημασίας, όλα τα θύματα να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την εμπειρία τους σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να έχουν πρόσβαση στη βοήθεια που χρειάζονται και τους αξίζει», τόνισε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βρετανία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν στο νου τους τη δουλεία όταν αγοράσουν ή λάβουν λουλούδια την επόμενη εβδομάδα, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πίσω από αυτά τα φαινομενικά αθώα προϊόντα μπορεί να κρύβονται πολύ σκοτεινές πρακτικές», σχολίασε ο Τζάκουμπ Σόμπικ, ένας εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης κατά της δουλείας Anti-Slavery International.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.