ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για τον «μαχητή» Χρήστο

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε συμβατός δότης για τον «μαχητή» Χρήστο

Χαμόγελα εδώ και λίγη ώρα στην οικογένεια του δίχρονου Χρήστου Εμμανουήλ ο οποίος διαγνώστηκε με ένα σπάνιο γενετικό νόσημα και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Για να θεραπευτεί πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην Ελλάδα όμως δότης συμβατός δεν είχε βρεθεί.

Η μητέρα του παιδιού έδινε αγώνα εδώ και μέρες προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τα νοσήλιά του για μετάβαση σε νοσοκομείο στο Newcastle της Αγγλίας το οποίο ήταν το μοναδικό που μπορούσε να αντιμετωπίσει την περίπτωση και είχε κάνει δεκτό το παιδί.

Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα στις 23 Απριλίου, στην συνέχεια η δικηγόρος της οικογένειας κ. Αριάδνη Νούκα κατέθεσε ένσταση, χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ χωρίς να λάβει απόφαση.

Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε νέο εξώδικο, όταν μας ήρθε η πληροφορία ότι βρέθηκε στην Ελλάδα δότης συμβατός και μάλιστα 100%, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κ. Νούκα.

Να σημειωθεί ότι για να γίνει ανάλογη επέμβαση στην Ελλάδα ο δότης πρέπει να είναι συμβατός με τον ασθενή σε ποσοστό πάνω από 80%.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν βρισκόταν δότης, η οικογένεια του δίχρονου αγοριού επέμενε γι επέμβαση στην Αγγλία, όπου το εκεί νοσοκομείο κάνει την επέμβαση ακόμη και με συμβατότητα των γονέων του παιδιού που ανέρχεται στο 50%.

Από την στιγμή όμως που βρέθηκε δότης συμβατός 100%, το χειρουργείο αναμένεται να γίνει στην Αθήνα, με τις προσευχές όλων για τον μικρό Χρήστο προκειμένου να γίνει γρήγορα καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: thessnews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.