ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακόμα 153 παράτυποι μετανάστες πέρασαν στο Αιγαίο-Απελπιστική η κατάσταση σε Λέσβο και Σάμο

Ακόμα 153 παράτυποι μετανάστες πέρασαν στο Αιγαίο-Απελπιστική η κατάσταση σε Λέσβο και Σάμο

Ο πληθυσμός στο κέντρο υποδοχής της Σάμου είναι τέσσερις και πλέον φορές μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα.

Εκατό επιπλέον μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν την Τετάρτη στο Φαρμακονήσι, 48 καταγράφηκαν στις Οινούσσες και πέντε ακόμα στη Λέσβο, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η κατάσταση παραμένει δραματική στη Λέσβο, όπου 7.370 άνθρωποι στριμώχνονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, σχεδιασμένο για πληθυσμό μόλις 3.000 ατόμων.

Ακόμα 2.094 πρόσφυγες φιλοξενούνται στις δομές της Αστυνομίας, διαφόρων ΜΚΟ και άλλων φορέων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο νησί στους 9.464.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική και στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Χίο (1.616 άτομα έναντι χωρητικότητας 1.014) και ιδιαίτερα στη Σάμο (2.915 διαμένοντες έναντι χωρητικότητας μόλις 648 ατόμων)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαζί με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε Λέρο, Κω, Ρόδο και Τήλο, ο συνολικός προσφυγικός πληθυσμός στα νησιά φτάνει τα 16.769 άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.