ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιδιοκτήτες γαϊδουριών δέρνουν ακτιβιστές στη Σαντορίνη (φωτο)

Ιδιοκτήτες γαϊδουριών δέρνουν ακτιβιστές στη Σαντορίνη (φωτο)

Το γύρο του κόσμου κάνει η άγρια επίθεση κατά μελών φιλοζωικής οργάνωσης που διαμαρτύρονταν για την κακοποίηση στα γαϊδουράκια που μεταφέρουν τουρίστες στην καλντέρα στη Σαντορίνη.

Μέλη του ελληνικού τμήματος της Direct Action Everywhere είχαν μόλις ξεκινήσει την ειρηνική τους διαμαρτυρία στα Φηρά την περασμένη εβδομάδα, όταν δέχθηκαν επίθεση από καμιά τριανταριά οργισμένους αγωγιάτες, που τους κλώτσησαν, τους χτύπησαν και τους έφτυσαν.

«Με έχουν ξαναδείρει στο παρελθόν, αλλά ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε η 42χρονη Μαρία Σκούρτα, επικεφαλής του τμήματος της οργάνωσης στην Αθήνα. «Όταν αρχίσαμε να κατεβαίνουμε τα σκαλοπάτια άρχισαν να μας κοροϊδεύουν. Στην αρχή δεν ήταν βίαιοι, απλώς μας κορόιδευαν. Συνεχίσαμε να περπατάμε κι όταν φθάσαμε σ’ ένα μέρος, που θεωρήσαμε σαφλές, έτρεξαν πίσω μας, άρπαξαν τα πλακάτ μας και τα έκαψαν. Άρχισαν να μας χτυπούν με τα μπαστούνια τους. Πέταξαν δύο άνδρες από την ομάδα μας κάτω και τους κλώτσησαν. Μας έφτυναν, δεν μας άφηναν να χρησιμοποιήσουμε τα κινητά μας, κόλλαγαν τα πρόσωπά τους στα δικά μας λέγοντας “θα σας σκοτώσουμε”. Μου επιτέθηκαν και μου τράβηξαν τα μαλλιά. Άκουσα τις τρίχες να ξεριζώνονται από το κεφάλι μου και μετά με έριξαν στο έδαφος κι άρχισαν να με κλωτσούν».

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, η 45χρονη Ελισάβετ Χατζή, είπε ότι οι δράστες επιτέθηκαν ακόμη και στη 16χρονη κόρη της, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Ήταν κάπου 30 άνδρες που μας επιτέθηκαν – κι εμείς ήμασταν μόλις 10, οι περισσότεροι γυναίκες. Μας χτυπούσαν, μας κλωτσούσαν, έριξαν τα κινητά και τις τσάντες μας από την πλαγιά. Η 16χρονη κόρη μου ήταν μαζί μου κι επιτέθηκαν ακόμη και σ’ αυτήν, την χτύπησαν στο πρόσωπα. Ένα απ’ τα κορίτσια που ήταν μαζί μας κείτονταν στο έδαφος και συνέχιζαν να την κλωτσούν.»

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι μια ανάπηρη ακτιβίστρια που ήταν μαζί τους δέχθηκε τέτοια χτυπήματα που εξαρθρώθηκε ο ώμος της κι ίσως χρειαστεί χειρουργείο.

Το αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.