ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην λειτουργούν σχολεία που δεν τηρούν τα αντισεισμικά κριτήρια δόμησης

Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να μην λειτουργούν σχολεία που δεν τηρούν τα αντισεισμικά κριτήρια δόμησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αναφέρθηκε σήμερα στο κύριας σημασίας θέμα της ασφάλειας των δημοσίων κτηρίων και αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να αποφασίζεται η διακοπή λειτουργίας των σχολείων που δεν τηρούν τα αντισεισμικά κριτήρια δόμησης τα οποία εγκρίθηκαν το 2008.

Με την απόφαση αυτή, οι ανώτατοι δικαστές επικύρωσαν απόφαση της εισαγγελίας της πόλης Γκροσσέτο, στην κεντρική Ιταλία, η οποία αφορούσε δημοτικό και γυμνάσιο της ευρύτερης περιοχής της. Σύμφωνα με τον ιταλικό Άρειο Πάγο, η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει και για περιοχές που δεν θεωρούνται σεισμογενείς, όπως και για σχολικά συγκροτήματα οι κανόνες δόμησης των οποίων παρουσιάζουν μόνον μερική ή και μικρή απόκλιση από τους εγκεκριμένους κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με τον Τύπο, θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο οι νόμοι που εγγυώνται την μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών, και δη των παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.