Δικαστήριο των ΗΠΑ καλεί τη Σαουδική Αραβία να πληρώσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Δικαστήριο των ΗΠΑ καλεί τη Σαουδική Αραβία να πληρώσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Στην απόρριψη του αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας να ακυρωθούν οι προσφυγές εναντίον της σύμφωνα με τις οποίες το σουνιτικό βασίλειο βοήθησε στην οργάνωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, προχώρησε Αμερικανός δικαστής, ανοίγοντας έτσι τον «ασκό του Αιόλου», δρομολογώντας εξελίξεις σε θέματα αποζημιώσεων.

Ο δικαστής της περιοχής του Μανχάταν Τζόρτζ Ντάνιελς εκτίμησε ότι οι ενάγοντες παρουσίασαν επαρκή στοιχεία ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο με την επονομασία JASTA (Justice Against Sponsors of Terrorism Act), το οποίο επιτρέπει στους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον ξένων κυβερνήσεων και να ζητήσουν αποζημίωση για την απώλεια των ανθρώπων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σαουδική Αραβία αρνείται εδώ και καιρό ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι το Ριάντ προσέφερε υλική στήριξη, κυρίως οικονομική, στην αλ Κάιντα και τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.