
Με τρεις δεκαετίες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, πέντε υποψηφιότητες για Emmy, συνεντεύξεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ και βαθιές οικογενειακές ρίζες στην Ελλάδα, η Ντέμπι Ματενόπουλος θέλει τώρα να δοκιμάσει κάτι εντελώς διαφορετικό: να γίνει η επόμενη πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, μετά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Η 52χρονη Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια έκανε γνωστή την πρόθεσή της μέσα από βίντεο στο Instagram, φορώντας μπλούζα με την ελληνική σημαία και απευθύνοντας έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Γερουσία.
«Θα ήμουν σπουδαία για πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα», δήλωσε, επικαλούμενη τρία βασικά πλεονεκτήματα: τα ελληνικά ως πρώτη της γλώσσα, το ελληνικό διαβατήριο και την οικογένειά της που ζει στη χώρα.
View this post on Instagram
«Έχω 30 χρόνια εμπειρίας στη ζωντανή τηλεόραση», ανέφερε στην Page Six, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογραφική της διαδρομή την έχει προετοιμάσει για τον ρόλο.
Όπως είπε, έχει ήδη φίλους που επικοινώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο για λογαριασμό της.
Η Ματενόπουλος ξεκίνησε την καριέρα της στα 17 της χρόνια, στο MTV News της Νέας Υόρκης, ενώ σπούδαζε δημοσιογραφία. Το 1997 έγινε μία από τις πρώτες πέντε συμπαρουσιάστριες της εκπομπής «The View» του ABC, που δημιούργησε η Μπάρμπαρα Γουόλτερς.
Στη συνέχεια, πέρασε στο δίκτυο E!, καλύπτοντας εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί και απονομές βραβείων όπως τα Emmy, τα Grammy, οι Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ.
View this post on Instagram
Παρουσίασε επίσης τις εκπομπές «Fashion Police» και «The Daily 10», ενώ εργάστηκε στο CBS, ως ανταποκρίτρια και συμπαρουσιάστρια του «The Insider».
Στη διάρκεια της πορείας της έχει πάρει συνεντεύξεις από προσωπικότητες όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπραντ Πιτ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζένιφερ Λόπεζ.
Η σχέση της με την Ελλάδα δεν περιορίζεται στις καλοκαιρινές διακοπές.
Όπως έχει δηλώσει, είναι η πρώτη στην οικογένειά της που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, καθώς οι υπόλοιποι συγγενείς της γεννήθηκαν στην Ελλάδα.
Διατηρεί σπίτια στη χώρα και υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ελληνική κοινωνία και πολιτική πραγματικότητα.
View this post on Instagram
Το 2013 εξέδωσε το βιβλίο μαγειρικής «It’s All Greek to Me», αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα, ενώ το 2020 λάνσαρε τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος, με φυσικά συστατικά από την Ελλάδα, με το όνομα της Ικαρίας.
Η ίδια υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να ενισχύσει τις σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον, πέρα από τις πολιτικές αλλαγές στις δύο χώρες.
«Το κάνω και για την Ελλάδα, το κάνω και για την Αμερική», ανέφερε, διεκδικώντας δημόσια την ευκαιρία να αναλάβει τη θέση της πρέσβειρας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.