ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυξήσεις έρχονται στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων στην Τσεχία

Αυξήσεις έρχονται στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων στην Τσεχία

Ο κυβερνητικός σχηματισμός της Τσεχίας συμφώνησε σε αυξήσεις 8% κατά μέσο όρον στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 2019.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, στο πλαίσιο της αύξησης των δαπανών που ανησυχεί ορισμένους οικονομολόγους οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι θα πλήξει μελλοντικά τα δημοσιονομικά της χώρας.

Χάρη στην ισχυρή οικονομία της η Τσεχία παρουσίασε πλεονάσματα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μπάμπις άρχισε να επενδύει χρήματα με μεγαλύτερη άνεση, σκοπεύοντας να προχωρήσει το 2019 στη μεγαλύτερη αύξηση του προϋπολογισμού στα χρονικά.

“Καταλήξαμε σε συμβιβασμό” για αυξήσεις της τάξης του 8%, είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις θα λάβουν οι εκπαιδευτικοί –το 37% των δημοσίων υπαλλήλων της Τσεχίας– και η κυβέρνηση σκοπεύει να συζητήσει το σχέδιό της με τα συνδικάτα την Παρασκευή. Τα συνδικάτα ζητούσαν αυξήσεις 10% για όλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η Τσεχία απασχολεί σήμερα 453.400 δημοσίους υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.