ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Τα «Λευκά Κράνη» απήγαγαν 44 παιδιά για να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση στην Ιντλίμπ

Συρία: Τα «Λευκά Κράνη» απήγαγαν 44 παιδιά για να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση στην Ιντλίμπ

Ο Μουαλέμ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πίσω από την ψευτο-οργάνωση με το όνομα «Λευκά Κράνη» είναι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: τους χορηγούν, τους οδηγούν, βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα ετοιμάζουν μια παρόμοια επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ουαλίντ Μουάλεμ, συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διακυβερνητικών επιτροπών Συρίας-Ρωσίας.

Τα «Λευκά Κράνη» έχουν απαγάγει 44 παιδιά στο Ιντλίμπ για να χρησιμοποιήσουν σε μια σταδιακή χημική επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας.

«Πίσω από την ψευτο-οργάνωση με το όνομα «Λευκά Κράνη» είναι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: τους χορηγούν, τους οδηγούν, βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα ετοιμάζουν μια παρόμοια επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Μουαλέμ.

Ανέφερε επίσης ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο συριακός στρατός χημικά όπλα, υπογραμμίζοντας ότι δεν διαθέτει τέτοια όπλα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Tahrir al-Sham, η οποία είναι συνδεδεμένη με την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat Nusra που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σχεδίαζε χημική επίθεση εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ προκειμένου να προκληθούν τα δυτικά έθνη να αντιδράσουν εναντίον της Δαμασκού.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε τη χρήση της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα για να επιτεθούν στις δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας, «απαράδεκτες».

“Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες που εδραιώνονται εκεί, κυρίως από το Μέτωπο αλ-Νούσρα, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ζώνη αποκλιμάκωσης για να προετοιμάσουν επιθέσεις στις θέσεις του συριακού στρατού και ακόμη και για προσπάθειες επίθεσης στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Hmeimim χρησιμοποιώντας αεροσκάφη”, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν προκλήσεις στην περιοχή Ιντλίμπ, σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Μια άλλη πρόκληση από τη Δύση προετοιμάζεται για να προσπαθήσει να εμποδίσει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Ιντλίμπ», δήλωσε ο Λαβρόφ και τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν “αρχές” στην αριστερή όχθη του Ευφράτη, που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της Συρίας.

«Η αμερικανική παρουσία στη Συρία δεν έχει μόνο στρατιωτικό χαρακτήρα… Παράλληλα, οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας αναπτύσσουν ενεργά την ανατολική όχθη του Ευφράτη, αποκαθιστώντας εκεί την υποδομή, τα κοινωνικά και οικονομικά δίκτυα και δημιουργώντας σχεδόν οιονεί κρατικές τοπικές κυβερνήσεις», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουάλεμ προειδοποίησε για πιθανή επιθετικότητα των ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας και τις καταστροφικές συνέπειες των προσπαθειών της Δύσης να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Ανεξάρτητα από το αν η επίθεση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας συμβεί ή όχι, η Δαμασκός θα ολοκληρώσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποφύγουμε πιθανούς θανάτους αμάχων και γενικά να αποφύγουμε αιματοχυσία», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το μέτωπο Al-Nusra προσπαθεί να αποτρέψει τέτοια σχέδια της συριακής κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.