ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αναρωτιέστε γιατί λείπει η 13η σειρά καθισμάτων στα αεροπλάνα; Αεροσυνοδός εξηγεί το λόγο

Oι αριθμοί των σειρών μεταπηδούν από το 12 στο 14

Αναρωτιέστε γιατί λείπει η 13η σειρά καθισμάτων στα αεροπλάνα; Αεροσυνοδός εξηγεί το λόγο

Τον λόγο για τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν να έχουν 13η σειρά θέσεων στην καμπίνα αποκαλύπτει μια αεροσυνοδός στο TikTok.

Η Henny Lim, αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Cebu Pacific με έδρα τις Φιλιππίνες, είναι γνωστή για την αποκάλυψη μυστικών γύρω από τις πτήσεις με viral βίντεο στο TikTok λιγότερο γνωστών μυστικών του αεροπλάνου.

Σε ένα βίντεο στην γνωστή πλατφόρμα που έχει γίνει πλέον χιλιάδες θεάσεις, είπε ότι «σε πολλούς πολιτισμούς, ο αριθμός 13 συνδέεται με κακή τύχη».

«Γι’ αυτό οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν τις δεισιδαιμονίες των πελατών τους και έχουν επιλέξει να αφαιρέσουν τον συγκεκριμένο αριθμό από τα σχέδια θέσεων», δήλωσε η ίδια.

Στο κλιπ, η αεροσυνοδός δείχνει πώς οι αριθμοί των σειρών μεταπηδούν από το 12 στο 14 και στις δύο πλευρές του αεροπλάνου.

@_hennylim_ Why almost airline doesn’t have row number 13? Check this video out to know! Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” #fyp #HJL #cabincrewlife #13throwmissing #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Δήλωσε ότι αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για να «αναγνωρίσουν την γρουσουζιά και τις δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν τον αριθμό».

«Ο παράλογος φόβος για τον αριθμό είναι γνωστός ως ”Τρισκαιδεκαφοβία”», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τυχεροί και οι άτυχοι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών – για παράδειγμα, ο αριθμός επτά θεωρείται τυχερός στις δυτικές χώρες, αλλά θεωρείται άτυχος στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.