ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Βερολίνο κλιμακώνει την επίθεση σε Ν.Τραμπ: Τον απεικονίζουν ως Α.Χίτλερ! – Μετέφεραν από τις ΗΠΑ τον χρυσό τους!

Το Βερολίνο κλιμακώνει την επίθεση σε Ν.Τραμπ: Τον απεικονίζουν ως Α.Χίτλερ! – Μετέφεραν από τις ΗΠΑ τον χρυσό τους!

Το Βερολίνο ή για να είμαστε ακριβέστεροι, η Α.Μέρκελ κλιμακώνει την σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ και το κατευθυνόμενο (όπως αποδείχθηκε και στην ελληνική κρίση) από τα υπόγεια της καγκελαρίας, περιοδικό Stern, κυκλοφόρησε σήμερα με ένα κατάπτυστο εξώφυλλο που δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως… Αδόλφο Χίτλερ και κάνει φωτομοντάζ όπου τον δείχνει τυλιγμένο με την αμερικανική σημαία να προτείνει το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό!

Και μάλιστα ο τίτλος είναι εξίσου κατάπτυστος: «Ο αγών του», έχει ως τίτλο το περιοδικό, σε άμεση αναφορά με την “Βίβλο” του ναζισμού που έγραψε στην φυλακή, όπου είχε κλειστεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Μονάχου ο Αδόλφος Χίτλερ!.

Και στον υπότιτλο το Stern γράφει: «Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική».

Σε ανάλογο πνεύμα, την περασμένη εβδομάδα και το περιοδικό «Der Spiegel» παρουσίαζε στο εξώφυλλό του τον αμερικανό Πρόεδρο να φορά τη λευκή κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν, με τίτλο «Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ».

Ολα αυτά γιατί οι «παλαιοναζιστές» Γερμανοί δεν εγκρίνουν την πολιτική του Ν.Τραμπ και θίχθηκαν από τις «ίσες αποστάσεις» που τήρησε ο κ. Τραμπ από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια μεταξύ δεξιών και αριστερών διαδηλωτών…

Η ουσία είναι ότι ο Ν.Τράμπ ετοιμάζεται να περάσει νομοθεσία η οποία θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές γερμανικών προϊόντων, προκειμένου να καταστήσει ανταγωνιστικότερα και ελκυστικότερα τα προϊόντα αμερικανικής παραγωγής, ενώ ματαίωσε την Διατλαντική Εμπορική Ενωση, κάτι που σημαίνει απώλεια ετησίως για την Γερμανία άνω των 20 δισ. ευρώ!

Σε μία παράλληλη εξέλιξη η γερμανική κεντρική τράπεζα μετέφερε 54.000 μπάρες χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της Νέας Υόρκης, στα κεντρικά γραφεία της Φρανκφούρτης, διαδικασία που είχε ξεκινήσειο, αλλά εντάθηκε μετά την εκλογή Ν.Τραμπ.

Συνολικά μετέφερε 674 τόνους χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αλλά και της Γαλλίας, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αυτού του είδους.

Η κάθε μία από τις 53.780 μπάρες ζυγίζει 12,5 κιλά και κοστίζει 440.000 ευρώ. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 23,7 δισ. ευρώ.

Ποιος είπε ότι δεν έχει ξεκινήσει το Γ’ αμερικανο-γερμανικός πόλεμος;

Στο μεταξύ χθες η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα ταχθεί απαραιτήτως στο πλευρό των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η Γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθείσα εάν το Βερολίνο θα έπαιρνε αυτομάτως την πλευρά των ΗΠΑ σε ενδεχόμενο πόλεμο, η κ. Μέρκελ απάντησε: «Όχι, όχι αυτόματα. Δεν βλέπω στρατιωτική λύση στην [σ.σ. κρίση] με τη Βόρεια Κορέα. Πιστεύω ότι είναι λανθασμένη κίνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.