Αμετακίνητος ο Τραμπ όσον αφορά την πολιτική των ΗΠΑ στην Κούβα

Αμετακίνητος ο Τραμπ όσον αφορά την πολιτική των ΗΠΑ στην Κούβα

Καμία αίσθηση δε δημιουργεί στην Ουάσιγκτον η άνοδος καινούριου προέδρου στην εξουσία της Κούβας. Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει την ίδια πολιτική και τονίζει, πως δε θα υπάρξει περισσότερη ελευθερία με τον καινούριο ηγέτη του νησιού.

Αμετάβλητη παραμένει η στάση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Κούβα, παρά την αλλαγή στην ηγεσία της χώρας και την ανάληψη της προεδρίας από τον Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι ο κουβανικός λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερες ελευθερίες με το νέο πρόεδρο. Ως εκ τούτου, δεν έχει πρόθεση να αμβλύνει την πολιτική της προς την κομμουνιστική κυβέρνηση της νήσου.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία προσδοκία ότι ο κουβανικός λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερες ελευθερίες υπό τον διάδοχο που επέλεξε προσωπικά ο (Ραούλ) Κάστρο» ανέφερε ο αξιωματούχος, μετά την ορκωμοσία του Ντίαζ-Κανέλ, προσθέτοντας πάντως ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη «στους πολίτες της Κούβας στο αίτημά τους για ελευθερία και ευημερία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στηρίζοντας την παραπάνω θέση, η προκαθορισμένη πολιτική μας, να διοχετεύουμε κεφάλαια προς τον κουβανικό λαό και μακριά από τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κούβας δεν αναμένεται να αλλάξει», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.