ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Ενίσχυση για το κόμμα της Ακσενέρ με 15 βουλευτές από το CHP

Τουρκία: Ενίσχυση για το κόμμα της Ακσενέρ με 15 βουλευτές από το CHP

15 βουλευτές του CHP, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, ανακοίνωσαν πως θα ενταχθούν στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ. Με αυτό το γεγονός, το ακροδεξιό κόμμα της Ακσενέρ θα μπορέσει να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα και να λάβει μέρος στις εκλογές της χώρας. Παράλληλα, η Ακσενέρ θα έχει τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Ακσενέρ περνούν πλέον στο Σχέδιο Β’. Το “Καλό Κόμμα” αυτήν τη στιγμή έχει 5 βουλευτές στη βουλή (ανεξάρτητους που αποχώρησαν από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης), ωστόσο με την προσχώρηση άλλων 15 ήδη εκλεγμένων βουλευτών, συμπληρώνει τις απαιτούμενες 20 υπογραφές, προκειμένου ένα κόμμα να πάρει μέρος στις εκλογές και επίσης να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα η Μεράλ Ακσενέρ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η παραίτηση αυτή των 15 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε με τη συναίνεση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο εκπρόσωπος μάλιστα του οποίου τους χαρακτήρισε «ήρωες της Δημοκρατίας», καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η Δημοκρατία και η συμμετοχή κι ενός άλλου κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP αντέδρασε, προφανώς, αρνητικά σε αυτή την κίνηση τονίζοντας το αήθες μίας τέτοιας ενέργειας «η οποία δεν ταιριάζει στη χώρα», ενώ χαρακτήρισε τους 15 βουλευτές «τυχοδιώκτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.