ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μεγάλη νίκη δεξιάς και κεντροδεξιάς στην Σουηδία με 35-37% – Οι Σοσιαλδημοκράτες στο 26% (upd)

Μεγάλη νίκη δεξιάς και κεντροδεξιάς στην Σουηδία με 35-37% – Οι Σοσιαλδημοκράτες στο 26% (upd)

(Ανανέωση 23:50): Νεότερα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων στη Σουηδία δείχνουν την κατακόρυφη άνοδο των δυνάμεων της δεξιάς έναντι αυτών της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας η οποία ήταν πάντα πρώτη δύναμη στη χώρα.

Συνολικά όλα τα κεντροδεξιά κόμματα συγκεντρώνουν ελαφρά άνω του 40%, ενώ και οι σοσιαλδημοκράτες και τα λοιπά κεντοαριστερά και αριστερά κόμματα συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, αλλά την διαφορά υπέρ της δεξιάς κάνει το καθαρά δεξιό κόμμα SD-ECR το οποίο λαμβάνει τουλάχιστον 17,8%,

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες με τις ψήφους καταμετρημένες στα 4732 από τα 6004 εκλογικά τμήματα το S-S&D παίρνει 28,2%, το M-EPP 19,6% και το SD-ECR 17,8%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα το κόμμα του Κέντρου λαμβάνει 8,6%, το Αριστερό κόμμα 8%, οι Χριστιανοί Δημοκράτες το 6,4%, το Φιλελεύθερο κόμμα 5,5% και το Κόμμα των Πρασίνων το 4,4%.

Ο Jimmie Akesson ηγέτης του SD-ECR δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει και να συνεργαστεί με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, αφού τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν οφέλη για τους εθνικιστές κατά της μετανάστευσης που είπε ότι θα μεταφραστούν σε πραγματική επιρροή, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυξάνουμε τις έδρες μας στο κοινοβούλιο και βλέπουμε ότι θα αποκτήσουμε τεράστια επιρροή σε ό, τι συμβαίνει στη Σουηδία κατά τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια», δήλωσε ο Akesson στους οπαδούς.

——————————————————————————–

(Αρχικό κείμενο): Τη χειρότερη επίδοση σε εκλογές εδώ και ένα αιώνα πέτυχε το σοσιαλιστικό κόμμα της Σουηδίας τη στιγμή που οι Σουηδοί Δημοκράτες (που έχουν ταχθεί κατά της μετανάστευσης) σάρωσαν με τα πρώτα exit polls να τους δίνουν από 16 έως και 19% κάτι που σημαίνει ότι αν συγκεντρώσουν το 19+% βγαίνουν δεύτερο κόμμα.

Σύμφωνα με exit poll που δίνει στη δημοσιότητα το RT to Σοσιαλιστικό Κόμμα (S-S&D) λαμβάνει 25,4%, το κεντροδεξιό M-EPP λαμβάνει το 18,4%,ενώ το δεξιό SD-ECR παίρνει 16,3%.

https://twitter.com/EuropeElects/status/1038847463443116032

Σε άλλο exit poll της σουηδικής τηλεόρασης το S-S&D λαμβάνει 26.2%, το M-EPP 17.8% και το SD-ECR 19.2%.

Σημειώνεται πως στις προηγουμένης εκλογές του 2014 το S-S&D είχε λάβει το 31,01%, το M-EPP το 23,33% και το δεξιό SD-ECR 12,86%.

Η προσφυγική κρίση του 2015 άλλαξε πολλά και στη Σουηδία. Όπως και σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Στέφαν Λέφβεν απέτυχε να πείσει τους Σουηδούς κι ας υιοθέτησε μια σκληρή στάση έναντι των προσφύγων. Δεν κατάφερε επίσης να πείσει ότι διαχειρίστηκε σωστά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών μεταναστών στη νότια Σουηδία. Κερδισμένοι από τις εξελίξεις αυτές βγαίνουν οι δεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.