Telegraph: Έως και 40 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός» του Brexit για την Βρετανία – Ποιες οι προϋποθέσεις

Telegraph: Έως και 40 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός» του Brexit για την Βρετανία – Ποιες οι προϋποθέσεις

Εως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ είναι έτοιμη να καταβάλει η Βρετανία, στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την ΕΕ, σύμφωνα με τρεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Telegraph.

Για πρώτη φορά πηγές από το Λονδίνο μιλούν αναφέρονται σε συγκεκριμένο ποσό για το κόστος του «διαζυγίου» με την ΕΕ, το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από τα 100 δισ. ευρώ που εκτιμούν κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ότι θα πρέπει να καταβάλει η χώρα.

«Η Βρετανία θα είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και συγκεκριμένα των εμπορικών σχέσεων», σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές.

Μια τέτοια προσφορά είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών, σημείωσαν ακόμη.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να υπάρξει συμφωνία για τον υπολογισμό των οφειλών ενόψει Brexit, πριν από τις συνομιλίες για τη μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.

Το υπουργείο Brexit αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Telegraph. Μέχρι σήμερα, το Λονδίνο δεν έχει δώσει καμία επίσημη ένδειξη σχετικά με το ύψος του ποσού που είναι διατεθειμένο να καταβάλει.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι πιθανώς να προσφέρουν την καταβολή ετήσιας πληρωμής 10 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.