ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κolotumba»: Ο ελληνικός πολιτικός όρος που … υιοθέτησε ο Πρόεδρος της Καταλονίας

«Κolotumba»: Ο ελληνικός πολιτικός όρος που … υιοθέτησε ο Πρόεδρος της Καταλονίας

Η απόφαση του προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, μετά το δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας να ζητήσει διάλογο με την Μαδρίτη ώστε να πέσουν οι εντάσεις από τις οποίες πάλλεται η κοινωνία της Ισπανίας έφερε ανάμεικτα συναισθήματα στους πιστούς οπαδούς του.

Τον όρο «kolotumba» χρησιμοποίησε η ισπανική El Pais, για να περιγράψει την… ισπανική υποχώρηση, που «σάλπισε» ο Καταλανός ηγέτης -έστω και αν η Μαδρίτη φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στα… κελεύσματά του, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν προχώρησε σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ή όχι.

Κάνοντας τις… αναπόφευκτες συγκρίσεις με την «κωλοτούμπα» του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέτρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015, η El Pais γράφει: «Κωλοτούμπα είναι ένας πολιτικός όρος, που σημαίνει στροφή 180 μοιρών. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αυτή τη λέξη διάσημη, αφού οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα, με το ερώτημα εάν γίνεται αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Παρότι η πλειονότητα ψήφισε “όχι”, ο ίδιος κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο λαός και ζήτησε τρίτο πακέτο βοήθειας. Στις Βρυξέλλες μιλάνε για την καταλανική κωλοτούμπα».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.