T. Μέι: «Εκτός τελωνειακής ένωσης μετά το Brexit η Βρετανία»

T. Μέι: «Εκτός τελωνειακής ένωσης μετά το Brexit η Βρετανία»

Συνάντηση με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, για να συζητήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση, θα έχει τη Δευτέρα στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Σημαντικό επόμενο βήμα στην εργασία μας για να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση ΕΕ & Βρετανίας», έγραψε ο Ντέιβις.

Είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο άνδρες στο Λονδίνο για το Brexit, καθώς μέχρι τώρα οι συναντήσεις τους γίνονταν στις Βρυξέλλες. Ο Μπαρνιέ θα επισκεφθεί επίσης την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, η έδρα της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα πριν από την προβλεφθείσα μετακίνησή της στο Παρίσι. Ενδέχεται επίσης με αυτή την ευκαιρία να συναντηθεί και με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε σήμερα πως η πρωθυπουργός έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit.

«Η πρωθυπουργός έχει περιγράψει εκτενώς τη θέση ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η τελωνειακή ένωση και η ενιαία αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει πως η κυβέρνηση διερευνά κατά πόσον η Βρετανία μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία με την οποία θα διατηρεί κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.