ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων το 2018 δηλώνει η ΕΚΤ

Δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων το 2018 δηλώνει η ΕΚΤ

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης, των βασικών επιτοκίων στην Ευρώπη, μέσα στο 2018.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου αυτό συνέβη ήδη από την πλευρά της Ομοσπονδιακής της Τράπεζας (Fed), στην Ευρώπη θα αργήσει κάπως ακόμη να υπάρξει άνοδος του βασικού επιτοκίου, ανέφερε, σημειώνοντας πως λείπει ακόμη ο κατάλληλος δείκτης πληθωρισμού του 2% στην Ευρωζώνη, στην οποία αυτή τη στιγμή είναι στο 1,4%.

«Ως εκ τούτου, η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή είναι ακόμη προσεκτική», επισήμανε ο Έβαλντ Νοβότνι, προσθέτοντας πως ωστόσο στα επιτόκια κρατικών ομολόγων μακράς διάρκειας παρατηρείται ήδη άνοδος των επιτοκίων.

Καμία ανησυχία δεν εκφράζει ο ίδιος εξαιτίας των οπισθοχώρησης των χρηματιστηριακών δεικτών τις προηγούμενες ημέρες, καθώς, όπως παρατήρησε στη συνέντευξή του, «πρόκειται μάλλον για μία εξομάλυνση, για ένα λογικό σημάδι αφύπνισης» και οι δείκτες είναι τώρα εκεί όπου ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η οποία είχε σημαδευτεί με σαφείς αυξήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη γνώμη του, πίσω από τις υποχωρήσεις βρίσκεται και η αναμονή ότι οι νομισματικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανεβάσουν τα επιτόκια τους, ενώ άμεση αιτία για τις υποχωρήσεις ήταν μία ταχύτερη και υψηλότερη αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη ζήτηση, ταχύτερη άνοδο των τιμών και ως εκ τούτου μία ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.