Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί να θέσει βέτο στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί να θέσει βέτο στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Πολύ δρόμο να διανύσει και πολλά εμπόδια να υπερβεί έχει ακόμα η συμφωνία για τιο Σκοπιανό, καθώς οι πλευρές που αντιδρούν σε Ελλάδα και Σκόπια βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο «πρόσωπο» της Αυστρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση της Αυστρίας απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνηθεί να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για την ένταξη της Τουρκίας.

Την 1η Ιουλίου, η Αυστρία και στην ουσία ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, αναλαμβάνουν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ενημερώθηκαν από αυστριακούς κυβερνητικούς, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει τη συμφωνία, έως ότου η ΕΕ υποχωρήσει και αποσυρθεί από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι πιθανόν να «τορπιλιστεί» στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Η Αυστρία φέρεται να απειλεί με βέτο, αν στο κείμενο συμπερασμάτων που θα δοθεί προς έγκριση στη Σύνοδο, περιλαμβάνεται στη λίστα των υπό ένταξη χωρών και η Τουρκία, μαζί με τα Σκόπια, τη Σερβία, και το Μαυροβούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, έχει εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και δεν δείχνει διατεθειμένος να υπαναχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.