Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Απορρίπτουμε την ‘αρχαία μας ταυτότητα’ για να μπούμε στο ΝΑΤΟ – Ο Γκρουέφσκι έγραψε την Ιστορία»

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Απορρίπτουμε την ‘αρχαία μας ταυτότητα’ για να μπούμε στο ΝΑΤΟ – Ο Γκρουέφσκι έγραψε την Ιστορία»

Mετά τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ν.Ντιμιτρόφ προχώρησε σε απάρνηση της «αρχαίας ταυτότητας» των Σκοπίων καθώς «εξαιτίας της η θέση μας έχει καταταστραφεί» ενώ για πρώτη φορά ανώτατο σκοπιανό πολιτικό στέλεχος παραδέχεται ότι «η πολιτική παρεμβαίνει και γράφει τα βιβλία της Ιστορίας»

«Η πολιτική δεν μπορεί να παρεμβαίνει για το πώς γράφονται τα βιβλία της ιστορίας μας. Δυστυχώς η πολιτική έχει αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια στα δικά μας ιστορικά βιβλία»

Εν ολίγοις ο Ν.Ντιμιτρόφ κατηγόρησε το Νίκολα Γκρουέφσκι, τον πρώην πρωθυπουργό ότι έγραψε τα ιστροικά βιβλία των Σκοπίων δημιουργώντας μια ψευδοιστορία με την οποία σφετερίστηκε αρχαίες ελληνικές προσωπικότητες

«Πιστεύω ότι η Ιστορία πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και γιατί πρέπει να φοβόμαστε, εάν η Ελλάδα δεν φοβάται να ανοίξει τα δικά της βιβλία», είπε ο Νίκολα Ντιμίτροφ σήμερα σε συνέντευξή του στο Κανάλ 5 των Σκοπίων όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

«Εάν θέλουμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν πρέπει να βιαστούμε να περάσουμε αυτό το κατώφλι, πρέπει να συζητήσουμε», είπε.

«Και αν μετά από τους μεγάλους πολέμους με τόσο θύματα, η Γαλλία και η Γερμανία κατάφεραν να δημιουργήσουν τέτοια συνεργασία και επιτροπές, το ίδιο η Γερμανία και η Πολωνία, εμείς γιατί δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε την ιστορία. Πρέπει να αποβάλουμε αυτόν τον φόβο και να δούμε. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για έτσι είναι τα πράγματα», είπε ο Ντιμίτροφ.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρόσθεσε ο υπουργός, επειδή οι θέσεις μας έχουν καταστραφεί δραματικά με την αναζήτηση της απόκτησης μιας αρχαίας ταυτότητας. Κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Ντιμίτροφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.