ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανησυχία Τραμπ για ναυάγιο με Σκόπια και ΝΑΤΟ – Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Μ.Πενς με Α.Τσίπρα και Ζ.Ζάεφ

Ανησυχία Τραμπ για ναυάγιο με Σκόπια και ΝΑΤΟ – Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Μ.Πενς με Α.Τσίπρα και Ζ.Ζάεφ

Στο παρά 5′ της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 11 & 12 Ιουλίου, όπου θα τεθεί το ζήτημα ένταξης της ΠΓΔΜ στους κόλπους της Συμμαχίας, εκδηλώνεται σήμερα το βράδυ αμερικανική πρωτοβουλία, υπό το φόβο ναυαγίου στις Βρυξέλλες.

Έτσι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό με Α.Τσίπρα και Ζ.Ζάεφ προκειμένου να διασφαλίστούν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Έτσι όπως ανακοινώθηκε απο το Λευκό Οίκο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Πενς θα έχει στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πενς θα μιλήσει τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στις 10:30 το βράδυ.

Αντικείμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών του υπ’ αριθμόν 2 Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Σκοπιανό ομόλογό του θα είναι η αναμενόμενη εξέταση του αιτήματος της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο η Ελλάδα έθετε, μέχρι τώρα, βέτο.

Δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Μάικ Πενς με τους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ θα είναι και οι εξελίξεις, κυρίως στα Σκόπια, μετά τη συμφωνία όπου η Ελλάδα ουσιαστικά παραχωρεί τα ιστορικά και πολιτιστικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Η Βουλή των Σκοπίων κλήθηκε το μεσημέρι εκ νέου να αποφασίσει για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ να την υπογράψει.

Και αυτή τη φορά η συμφωνία πέρασε από το Κοινοβούλιο άνετα, με 69 ψήφους υπέρ, έναν βουλευτή να απουσιάζει και τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) να απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην ομιλία του επανέλαβε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια δεν θέτει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα και εθνότητα. Και κάλεσε τον πρόεδρο Ιβάνοφ να την επικυρώσει, καθώς δεν γίνεται -όπως τόνισε- να υπερασπιστεί το Σύνταγμα, παραβιάζοντάς το.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.