ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κύπρος: Ίδρυση Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Ελληνικό κράτος- Με το «βλέμμα» στην ΑΟΖ και την ενέργεια

Κύπρος: Ίδρυση Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Ελληνικό κράτος- Με το «βλέμμα» στην ΑΟΖ και την ενέργεια

Η προστασία των θαλάσσιων περιοχών, με την εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι άκρως επίκαιρη, σε συνδυασμό με τις μαζικές μετακινήσεις προσφυγικών ροών, τις ανάγκες της ναυτιλίας, αφού ο υπό κυπριακή σημαία εμπορικός στόλος είναι εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση Ξεχωριστού Σώματος Ακτοφυλακής.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά σημαντική σύσκεψη υψηλού επιπέδου, για τον συντονισμό δράσεων στην παροχή τεχνογνωσίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία από ελληνικής πλευράς, καθώς με την πραγματοποίηση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ σε προχωρημένο σημείο δεν επιτρέπεται -για πολλούς και προφανείς λόγους- να μην υπάρχει μια οργανωμένη Ακτοφυλακή που να μπορεί να διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο ακόμα και σε επίπεδο EE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος έχει μόνο Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει αποκλειστικώς αστυνομικό ρόλο και υπάγεται απευθείας στην Κυπριακή Αστυνομία!

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Π. Κουρουμπλής και ο Κύπριος ομόλογος του I. Νικολάου, ο γ.γ. του υπουργείου Διον. Καλαματιανός, οι αρχηγοί ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμ. Ράπτης και της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχ. Χρυσοστόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας σημειωθεί ότι η Κύπρος προσβλέπει πολύ στο «χαρτί» της Ακτοφυλακής σε συνάρτηση με την EE, καθώς έτσι μπορεί να αντλήσει χρήματα για τον εξοπλισμό της, αλλά συμμετέχοντας σε αυτήν (π.χ. Frontex) να έχει και πολιτικά διπλωματικά οφέλη, καταλήγει η «Ελευθερία του Τύπου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.