ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κύπρος: Οι Τούρκοι έθαψαν οστά αγνοούμενων σε σκουπιδότοπο για να μη βρεθούν ποτέ!

Κύπρος: Οι Τούρκοι έθαψαν οστά αγνοούμενων σε σκουπιδότοπο για να μη βρεθούν ποτέ!

Στα κατεχόμενα υποδείχθηκε σημείο στο οποίο οι Τούρκοι μετακίνησαν οστά Ελληνοκυπρίων που ήταν θαμμένοι σε ομαδικό τάφο για να μην εντοπιστούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», Τουρκοκύπριοι οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στη μετακίνηση των οστών έδωσαν καταθέσεις στη ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων) και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εκσκαφή σε σκουπιδότοπο στο κατεχόμενο χωριό Δίκωμο. Οι Τούρκοι έθαψαν τα οστά στον σκουπιδότοπο ώστε να καταστήσουν αδύνατη την ανεύρεση τους. Μάλιστα ο χώρος με χρήματα της ΕΕ αποκαταστάθηκε και δεντροφυτεύτηκε.

Πρόκειται για νεκρούς που είχαν θαφτεί στο χωριό στο Ορνίθι μετά τη δολοφονία τους από τους Τούρκους. Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του χωριού Άσσια.
Η μετακίνηση των οστών σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικώς ενημερώθηκαν οι συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι έχουν δώσει δείγμα DNA ώστε όταν εντοπιστούν τα οστά να γίνει ταυτοποίηση των συγγενών τους που αγνοούνται για 43 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.