ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πως θα διαμορφωθούν οι αγορές το 2018;

Πως θα διαμορφωθούν οι αγορές το 2018;

Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις προειδοποιούν οι αναλυτές. Ετοιμαστείτε για τις εκλογές σε αναδυόμενες αγορές, εκπλήξεις στο bitcoin, άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων και επιστροφή της μεταβλητότητας

Πλησιάζοντας το κατώφλι του 2018, τα αυξανόμενα περιουσιακά στοιχεία και η μείωση της μεταβλητότητας έχουν γίνει πλέον ο κανόνας, η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και η αισιοδοξία κυριαρχεί. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν είναι ακόμα ώρα για εφησυχασμό, καθώς υπάρχουν κρυμμένα ρίσκα που καραδοκούν για το επόμενο 12μηνο.
Παρακάτω ακολουθούν μερικοί παράγοντες που αναμένεται να απασχολήσουν – είτε θετικά ή αρνητικά και σε κάθε περίπτωση καθοριστικά, τους επενδυτές:

Επιβράδυνση του ράλι στα ομόλογα

Οι φωνές που έκαναν λόγο για Αρμαγεδδώνα στα ομόλογα αποδείχθηκαν πρόωρες, καθώς και τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων και τα ομόλογα με πιστοληπτική διαβάθμιση έδωσαν καλές αποδόσεις στους επενδυτές το 2017. Υπάρχουν όμως κίνδυνοι για το 2018 στην αγορά ομολόγων. Αφενός η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποσυμπιέζει τον ισολογισμό της, αφετέρου η ΕΚΤ μειώνει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων και προβλέπει ότι τελικά ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια ανόδου. Έρευνα της Merrill Lynch που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, χαρακτήρισε τη φούσκα ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων, ακολουθούμενη από υψηλότερο πληθωρισμό και αυξανόμενες αποδόσεις. Οι ροές αντικατοπτρίζουν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες. Οι επενδυτές απέσυραν χρήματα από funds που παρακολουθούν τα εταιρικά ομόλογα, για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ράλι του ευρώ παραμένει ζωντανό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ευρώ πάει ολοταχώς για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 14 ετών έναντι του δολαρίου και οι αγορές εκτιμούν ότι αυτό το ράλι θα συνεχιστεί και το 2018, με τα 2/3 των πιθανοτήτων να το τοποθετούν στο 1,229 έναντι του δολαρίου μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ το 1/3 «βλέπει» την ισοτιμία στο 1,256.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.