Πλουσιότερη οικονομία η Ισπανία από την Ιταλία μετά από χρόνια

Πλουσιότερη οικονομία η Ισπανία από την Ιταλία μετά από χρόνια

Μετά από αρκετά χρόνια η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία όσον αφορά το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και μπορεί να καυχιέται για την οικονομική της άνοδο μετά τη δύσκολη περίοδο λιτότητας.

Ένα χαρμόσυνο νέο για την ανακάμπτουσα Ισπανία αλλά και ταυτόχρονα αποθαρρυντικό για τη γειτονική Ιταλία προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ισπανίας ξεπέρασε αυτό της Ιταλίας το 2017 με όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης, γεγονός που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής στασιμότητας στην οποία έχει εισέλθει η Ιταλία την τελευταία δεκαετία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ΔΝΤ προβλέπει ακόμα πως η Ισπανία θα γίνει 7% πλουσιότερη σε σχέση με την Ιταλία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μια δεκαετία η Ιταλία ήταν 10% πλουσιότερη από την Ισπανία.

Τα στοιχεία του ΔΝΤ αντανακλούν την διαφορετική πορεία που ακολουθούν οι δύο οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες χτυπήθηκαν και οι δύο πολύ σκληρά από την οικονομική κρίση. Η Ισπανία είναι πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην Ε.Ε., ενώ η Ιταλία καταγράφει υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ως το 2023, ορισμένες χώρες του Σοβιετικού μπλοκ, μεταξύ των οποίων η Σλοβακία και η Τσεχία, αναμένεται να έχουν ξεπεράσει την Ιταλία όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.