ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αναίρεση του βουλεύματος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Αναίρεση του βουλεύματος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αποφάσισε για την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.

Είναι η δεύτερη αναίρεση που ασκείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ με αποτέλεσμα να πάλι να αναπέμπεται για επανεξέταση από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Τον τελευταίο λόγο για την επανεξέταση ή όχι της υπόθεσης από το Εφετείο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου δικάζεται, ήδη, για παράβαση καθήκοντος η οποία αφορά παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλούσε ως όφειλε, τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ διατήρησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και αυτή που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.