ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπάλληλοι της ΔΕΗ αρνούνται μεταθέσεις σε «κλειστές» μονάδες

Υπάλληλοι της ΔΕΗ αρνούνται μεταθέσεις σε «κλειστές» μονάδες

Διά της νομικής οδού αναμένεται να λυθεί το ζήτημα των υπαλλήλων που «εργάζονται» σε κλειστές μονάδες της ΔΕΗ και αρνούνται ακόμη και τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του θέματος να μετακινηθούν.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Επιχείρησης πρόκειται να λυθεί την επόμενη Παρασκευή, όπου και θα εκδικαστεί από τριμελή επιτροπή η υπόθεση. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι ακόμα και αν κατασταλεί αυτή η «ανταρσία», μια άλλη θα κάνει την εμφάνισή της. Και αυτό γιατί και στην περίπτωση του Αμύνταιου κάποιοι φαίνεται να αντιδρούν ή τουλάχιστον να μη δείχνουν ευχαριστημένοι από την απόφαση της διοίκησης να μετακινήσει εργαζόμενους μετά την κατολίσθηση.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανούηλ Παναγιωτάκη, στο ορυχείο εργάζονταν 600 εργαζόμενοι και η εντολή είναι να παραμείνουν οι απολύτως απαραίτητοι για τις εργασίες που απαιτούνται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν και θα εργασθούν στα άλλα ορυχεία. «Δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα πηγαίνουν στο ορυχείο και δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχουν πολλές εργασίες και στα άλλα ορυχεία και έτσι θα ενισχύσουν το εκεί δυναμικό μας», είχε πει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από μερίδα εργαζομένων.

Χωρίς αντικείμενο

Αυτή τη στιγμή, πάντως, για την Επιχείρηση προέχει η υπόθεση των 62 υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι, όπως είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, πληρώνονται χωρίς να έχουν αντικείμενο απασχόλησης, αφού οι μονάδες που «εργάζονται» είναι κλειστές! Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποφάσισε τη μετάθεσή τους σε άλλα εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία, ούτως ώστε να δικαιολογούνται τόσο οι μισθοί όσο και τα επιδόματα που λάμβαναν.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της Επιχείρησης που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο, «η ΔΕΗ δεν μπορεί να αποφασίζει μέσα σε 7 ημέρες αν θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι και πού θα πάνε. Υπάρχουν άτομα υπέρβαρα, τα οποία είναι αδύνατο να αλλάξουν βάση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απάνθρωπο».

Η ΕΤΕ ΔΕΗ έχει ζητήσει το πάγωμα των μεταθέσεων, ενώ έκανε και ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης μετακίνησης των 62 εργαζόμενων των μονάδων ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, Κερατέας – Λαυρίου και Αλιβερίου σε σταθμούς εκτός Αττικής και Εύβοιας.

Πάντως, ο κ. Παναγιωτάκης επιμένει στην απόφασή του. «Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα», αναφέρει σε επιστολή του και συμπληρώνει: «Οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.