Η δράση της ΜΚΟ ERCI, την οποία δράση είχε αποκαλύψει το pronews.gr, στο Ανατολικό Αιγαίο, αυτή την στιγμή «μετράει» 30 συλλήψεις και δεκάδες άλλοι καταζητούνται, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά στελέχη της ΜΚΟ τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης μέχρι τώρα (Πάνος Μωραϊτης κλπ).

Κατηγορούνται πως διευκόλυναν λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά, βάσει του…αλτρουισμού και των φιλάνθρωπων χαρακτηριστικών της ERCI που χρέωναν 2000 ευρώ το κεφάλι τον κάθε έναν από τους 70.000 παράνομους μετανάστες της, για να τους δέρουν στην Ελλάδα.

Ανέκαθεν είχα την πεποίθηση ότι ο ρόλος κάποιων τουλάχιστον ΜΚΟ είναι (το λιγότερο) αμφιλεγόμενος και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κατάπτυστος και απάνθρωπος. Από την αρχή τόνισα μέσα και έξω από την Βουλή, κραύγασα και βροντοφώναξα σε “ώτα μη ακουόντων”, πως ανάμεσα στην παροχή βοήθειας από τη μία πλευρά και τη διευκόλυνση-διακίνηση λαθρομεταναστών από την άλλη, τα όρια δεν ελέγχονται γιατί είναι πλημμελής ή και ανύπαρκτος ο σχετικός έλεγχος από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας…».

Που είναι ο Γ. Μουζάλας, που μας έλεγε ότι δουλεύουν για την “ψυχή της μάνας τους”;

Διαπιστώνουμε πως ο ρόλος των ΜΚΟ με τις μυστικές υπηρεσίες, «αποστολές πολλαπλών ρόλων» ή την διακίνηση των λαθρομεταναστών είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτος, ενώ καταγράφεται –ίσως για πρώτη φορά- η σύνδεση της χρηματοδότησης μεταφοράς των λαθρομεταναστών από τις πατρίδες τους προς την Ευρώπη.

Επέμενα σε ανύποπτους χρόνους για την ανέλεγκτη δράση και τον «βρόμικο» ρόλο κάποιων ΜΚΟ και νοιώθω δικαιωμένος, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτή, η πικρή βέβαια, δικαίωσή μου.

Έπαιρναν λεφτά κάτω από το…νερό και η ERCI “τσέπωσε” μεγάλα χρηματικά ποσά

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η οργάνωση αποκόμισε σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες αρχές, όπως και η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της και οι διασυνδέσεις της.

Το «άγιο» και αδίστακτο πρόσωπο της ERCI!

Οπως δηλώνει η ERCI στην ιστοσελίδα της- συμπεριφέρεται με αλληλέγγυο τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες και αλλού στέλνει ένοπλα τμήματα μισθοφόρων ανά την υφήλιο!

Η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει, ότι μία από τις βασικές δραστηριότητές της είναι η ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα επεκταθούν, εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Αττική και την Βόρειο Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή – σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση- ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, Πάνος Μωραΐτης, είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA που συνοδεύουν πλοία στην Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Δηλαδή -αν ισχύουν αυτά- ο ιδιοκτήτης της ERCI, έχει μία ΜΚΟ που εκτός της μεταφοράς ή διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαίας και Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος