ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλιεύτηκε καρχαρίας που εξαφανίστηκε πριν 80 εκατ. χρόνια! (φωτό)

Αλιεύτηκε καρχαρίας που εξαφανίστηκε πριν 80 εκατ. χρόνια! (φωτό)

«Ζωντανό απολίθωμα» χαρακτήρισαν οι επιστήμονες το είδος καρχαρία που αλιεύτηκε από ψαράδες και προκάλεσε τον προβληματισμό τους, αφού δεν έμοιαζε με κανένα άλλο της «οικογένειας». Οι ειδικοί βιολόγοι που το εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για ένα είδος καρχαρία που είχε εξαφανιστεί από τις θάλασσες εδώ και 80 χρόνια!

Η ανακάλυψη αυτή κινητοποίησε αμέσως την επιστημονική κοινότητα που προχώρησε σε μελέτη, χωρίς ακόμη να έχει δοθεί πειστική απάντηση στο μυστήριο που καλύπτει την επανεμφάνισή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «εξαφανισμένο» θαλάσσιο είδος εντοπίστηκε στην ακτή Algarve, τον Αύγουστο, έχει μήκος 1,5 μέτρο και ψαρεύτηκε σε βάθος 700 μέτρων. Επίσης, το είδος αυτό ξεχωρίζει για τα 300 δόντια του, ενώ είναι ταχύτατος και ευκίνητος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.