ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δες τι μπορείς να κάνεις για να συνηθίσεις το πρωινό ξύπνημα

Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την παραγωγικότητα, τη διανοητική διαύγεια και τη συνολική ευεξία

Δες τι μπορείς να κάνεις για να συνηθίσεις το πρωινό ξύπνημα

Όλοι μας ξέρουμε πως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που προσπαθείς να μπεις και πάλι σε σειρά, μετά την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών.

Μπορεί να έχεις βγει από τη ρουτίνα σου και πλέον να έχεις κουραστεί να πατάς επανειλημμένα το κουμπί snooze και να περνάς βιαστικά τα πρωινά σου.

Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την παραγωγικότητα, τη διανοητική διαύγεια και τη συνολική ευεξία. Ωστόσο, η μετάβαση από νυχτοπούλι σε πρωινό πουλί μπορεί να είναι πρόκληση.

Σταδιακές προσαρμογές:

Μην περιμένεις να μεταμορφωθείς ξαφνικά σε πρωινό άτομο μέσα σε μια νύχτα. Ξεκίνησε ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι σου μόλις 15 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αφύπνισης και αύξησε το σταδιακά για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ώρα πρωινού ξυπνήματος. Αυτή η σταδιακή προσέγγιση κάνει την προσαρμογή λιγότερο τρανταχτή (και επίπονη).

Δημιούργησε ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου:

Προσπάθησε να πηγαίνεις για ύπνο και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σου και διευκολύνει το πρωινό ξύπνημα με φυσικό τρόπο.

Καθιέρωσε μια ρουτίνα κατά την ώρα του ύπνου:

Ανάπτυξε μια ρουτίνα ύπνου για να σηματοδοτήσεις στο σώμα σου ότι είναι ώρα να χαλαρώσεις. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάγνωση ενός βιβλίου, ένα ζεστό μπάνιο ή ασκήσεις χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές.

Περιόρισε το χρόνο οθόνης πριν από τον ύπνο:

Το μπλε φως που εκπέμπουν τα τηλέφωνα, τα tablet και οι υπολογιστές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου. Επιδίωξε να αποφεύγεις τις οθόνες τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο.

Τοπόθετησε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι:

Τοποθέτησε το ξυπνητήρι ή το τηλέφωνό σου στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να πρέπει να σηκωθείς σωματικά από το κρεβάτι για να το κλείσεις. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο να υποκύψεις στον πειρασμό να πατήσεις το snooze.

Έκθεση στο φυσικό φως:

Άνοιξε τις κουρτίνες το πρωί για να αφήσεις το φυσικό φως να μπει στο δωμάτιό σου. Το φως του ήλιου βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σου και σε ξυπνάει με φυσικό τρόπο.

Απόφυγε την καφεΐνη και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο:

Απόφυγε την κατανάλωση καφεΐνης ή βαριών, πλούσιων τροφών κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου.

Μείνε δραστήριος:

Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου και να σε διευκολύνει να ξυπνάς νωρίς. Ωστόσο, προσπάθησε να αποφύγεις τις έντονες προπονήσεις ακριβώς πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μείνε αφοσιωμένος:

Η συνέπεια είναι το κλειδί. Επέμεινε στη νέα ώρα αφύπνισης, ακόμη και τις ημέρες που μπαίνεις στον πειρασμό να κοιμηθείς. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σου θα προσαρμοστεί και το πρωινό ξύπνημα θα γίνει πιο φυσικό.

Βρες μια πρωινή ρουτίνα που σου αρέσει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα που σε ενθουσιάζει. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει διαλογισμό, άσκηση, ημερολόγιο ή ένα χαλαρό πρωινό. Το να έχεις κάτι για το οποίο ανυπομονείς μπορεί να κάνει το να σηκώνεσαι νωρίς από το κρεβάτι πιο δελεαστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.