ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ταϊλάνδη: Βγήκαν από το σπήλαιο το 12ο παιδί και ο προπονητής – Παγκόσμια ανακούφιση

Ταϊλάνδη: Βγήκαν από το σπήλαιο το 12ο παιδί και ο προπονητής – Παγκόσμια ανακούφιση

Βγήκε και το 12ο παιδί, αλλά και ο προπονητής που τα είχε οδηγήσει εκεί, από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης που είχαν εγκλωβιστεί σχεδόν είκοσι ημέρες!

Και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους έχουν απεγκλωβιστεί από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπως επιβεβαίωσε και το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα).

Δείτε βίντεο που αποτυπώνει ανατριχιαστικά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι διασώστες προκειμένου να προσεγγίσουν και τελικά να σώσουν τα παιδιά και τον προπονητή τους.

Τα πολύ στενά περάσματα, οι λασπώδεις εσοχές γεμάτα νερό, οι μυτεροί βράχοι εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας δίνοντας μια μικρή γεύση των όσων πέρασαν διασώστες και παιδιά.

Ήδη κυκλοφορούν tweets που δείχνουν την ικανοποίηση για την σωτηρία των παιδιών.

https://twitter.com/KaNtombi/status/1016649150409199617

Από το πρωί έχουν απεγκλωβιστεί τρία παιδιά, τα πιο αδύναμα από το σύνολο των 12 τα οποία είχαν μείνει και τελευταία στο σπήλαιο, μαζί με τον προπονητή τους. Μάλιστα, το 11ο παιδί αναφέρεται πως ήταν και το πιο μικρό σε ηλικία, ο Chanin Wiboonrungrueng ή «Τιτάνας».

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει και τον ήρωα αδικοχαμένο δύτη

Tα τέσσερα αγόρια και ο προπονητής τους (οι τελευταίοι πέντε εναπομείναντες στο σπήλαιο) είχαν φτάσει στον τρίτο θάλαμο του συγκροτήματος σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ, όπου οι εργάτες των σωστικών συνεργείων είχαν δημιουργήσει ένα πρόχειρο ιατρικό κέντρο.

«Φαίνεται πως όλοι έχουν περάσει αυτό το επικίνδυνο και δύσκολο κομμάτι και τώρα βρίσκονται στον τρίτο θάλαμο» ανέφερε στο Twitter η Βέσσεν.

Οι διασώστες επιτάχυναν τη διαδικασία απεγκλωβισμού έχοντας διδαχθεί πολλά από τα δύο τελευταία 24ωρα διασώσεων.

Τα συνεργεία είχαν αποδυθεί από νωρίς το πρωί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού.

Να σημειωθεί ότι πρώτα πρώτα βγήκαν τα πιο γερά παιδιά και πίσω έμειναν τα πιο αδύνατα. Ετσι, η σημερινή ημέρα είναι και η πιο δύσκολη, η πιο επίφοβη της όλης επιχείρησης.

Χθες βγήκαν από τη σπηλιά τέσσερα παιδιά και προχθές άλλα τέσσερα.

Η σημερινή επιχείρηση ξεκίνησε στις 08:08 το πρωί τοπική ώρα (04:08 ώρα Ελλάδος), όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές.

19 δύτες μπήκαν στη σπηλιά, ενώ ξέσπασαν χειροκροτήματα όταν ο επικεφαλής του κέντρου συντονισμού της επιχείρησης και τοπικής κυβερνήτης Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν ανακοίνωσε ότι θα γίνει μία αποστολή για τη διάσωση των παιδιών αλλά και του 25χρονου προπονητή τους.

Ευτυχώς, παρά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας, οι συνθήκες μέσα στη σπηλιά δεν έχουν αλλάξει πολύ.

https://twitter.com/safimichael/status/1016652303690969091

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.