ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός Καρδίτσα: Σοβαρές ζημιές σε σπίτια σε Μουζάκι και Αργιθέα

Σεισμός Καρδίτσα: Σοβαρές ζημιές σε σπίτια σε Μουζάκι και Αργιθέα

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από το σεισμό σε σπίτια σε Μουζάκι και Αργιθέα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων, Αποστόλης Μάκας ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε μικρής έκτασης κατολισθήσεις – κυρίως πέτρες – στα πιο επικίνδυνα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, ο κ. Μάκας, είπε ότι «σημειώθηκαν κατολισθήσεις πετρών κυρίως κοντά στα χωριά Άγραφα, Βραγκιανά, Τρίδεντρο και Επινιανά, τα οποία είναι κοντά στη λίμνη Πλαστήρα και κοντά στην Καρδίτσα, δηλαδή πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού».

Πρόσθεσε ότι τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων βρίσκονται καθ’ οδόν για τον έλεγχο όλων των χωριών και των οικισμών που βρίσκονται εντός της δικαιοδοσίας του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν, πέραν των κατολισθήσεων και υλικές ζημιές σε κτήρια και κυρίως σε παλιά οικήματα.

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός, τόνισε πως στην περιοχή υπάρχει αναστάτωση και οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι.

«Είναι λογικό ένας τόσο ισχυρός σεισμός να προκαλεί ανησυχία. Στα σπίτια υπάρχουν μικροζημιές και ορισμένα έχουν υποστεί ρωγμές», είπε ο κ. Κωτσός ενώ αποκάλυψε πως σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Μοναστήρι Οξιάς και πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με την Αργιθέα. Ωστόσο, η κυκλοφορία δεν έχει διακοπεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε ο κ. Κωτσός, στο δήμο Μουζακίου αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και του ΙΓΜΕ για να καταγραφούν οι ζημιές και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.