ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Kalibr, πυροβολικό και ενέδρες: Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα οπλικά συστήματα που στέλνει η Δύση στο Κίεβο (βίντεο)

Την ίδια στιγμή ενισχύονται με οπλικά συστήματα πυροβολικού οι προελαύνουσες ρωσικές δυνάμεις

Kalibr, πυροβολικό και ενέδρες: Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα οπλικά συστήματα που στέλνει η Δύση στο Κίεβο (βίντεο)

Για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι όχι απλά ακριβείς αλλά και ταχύτατες και αυτό το Κίεβο το πληρώνει με τρομακτικές απώλειες επί του πεδίου κάτι που σημαίνει ότι αποδιοργανώνει οποιοδήποτε σχεδιασμό άμυνας και επίθεσης βασισμένο στα δυτικά οπλικά συστήματα τα οποία συνεχίζουν να διοχετεύονται αλλά και να καταστρέφονται.

Τα πλήγματα από τις ρωσικές μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι συνεχή με πυραύλους Kalibr να πλήττουν “ότι κινείται” στην Ουκρανία:

Το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία κατέστρεψε ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό (ACS) M109A3 155 χιλιοστών και δύο οβιδοβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής που μεταφέρθηκαν από τη Νορβηγία.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ως αποτέλεσμα χτυπημάτων πυροβολικού, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο M109A3 155 χιλιοστών που μεταφέρθηκε από τη Νορβηγία, δύο M777 των 155 χιλιοστών που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επτά μονάδες  πυροβολικού και όλμοι, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινούμενο Pion 203 χιλιοστών, καταστράφηκαν », είπε.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, «περισσότεροι από 400 εθνικιστές, 10 τεθωρακισμένα οχήματα, τρεις εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, 10 ειδικά οχήματα, καθώς και τρεις εκτοξευτές αντιαεροπορικών  συστημάτων S-300 στην περιοχή Kramatorsk» καταστράφηκαν επίσης.

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1534145911911337984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1534145911911337984%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.el.gr%2Fwar%2Fapostratiotikopoiisi-toy-nato-kanoy%2F

Την ίδια τύχη είχε και ολλανδικής δωρεάς YPR-765Q

https://twitter.com/DerHaidWachst/status/1534166790535790593

Παράλληλα σε άλλο σημείο του μετώπου ουκρανική περίπολο πέφτει σε ρωσική ενέδρα με το αποτέλεσμα να είναι η πλήρης εξουδετέρωση της.

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1533878845287419911

Την ίδια ώρα η επίθεση τσετσενικών μονάδων με στρατιωτικούς σχηματισμούς της Ρωσίας και ρωσόφωνων του Λουχάνσκ κατά των θέσεων των Ουκρανών μαχητών, βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ ενώ και οι ρωσικές δυνάμεις δέχονται συνεχώς ενισχύσεις.

Ο Καντίροφ δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram πλάνα από ενεργές μάχες στο δάσος και σε κατοικημένες περιοχές, με το βίντεο να παρουσιάζει επίσης νεκρούς Ουκρανούς μαχητές και τα όπλα που απέσπασαν οι Τσετσένοι μαχητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.