Όλως τυχαίως τώρα που έρχεται το Πάσχα… καθηγήτρια λέει ότι ο Χριστός ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Όλως τυχαίως τώρα που έρχεται το Πάσχα… καθηγήτρια λέει ότι ο Χριστός ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Πάντα πριν από τις μεγάλες χριστιανικές εορτές… Πάντα εις βάρος της Χριστιανοσύνης… Αφού ισχυρίστηκαν πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, πως είχε παιδιά, πως ήταν κακομούτσουνος, πως ήταν παραμορφωμένος, τώρα το τερμάτισαν κυριολεκτικά με τα ευφάνταστα βλάσφημα σενάρια για τον Ιησού Χριστό.

Ακαδημαϊκός από του Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ ισχυρίστηκε ότι ο Υιός του Θεού έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης!

Συγκεκριμένα η Katie Edwards ισχυρίζεται πως η απογύμωνση του Χριστού για να σταυρωθεί ήταν μια «ισχυρή απεικόνιση της ταπείνωσης και της βίας με βάση το φύλο»

Αυτό υποστήριξε σε σχόλιό της σε ιστοσελίδα η δρ. Katie Edwards.

Βέβαια η υπόθεση έχει πιο πολύ ζουμί, αφού η ανοησία αυτή έχει ειπωθεί συνειδητά για να υποστηριχθεί η κίνηση #MeToo .

Το «Me Too» εξαπλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2017 ως ένα hashtag που χρησιμοποιήθηκε για να αποδείξει την εκτεταμένη επικράτηση της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ειδικά στον εργασιακό χώρο.

«Εάν ο Ιησούς ονομαστεί θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς οι εκκλησίες ασχολούνται με κινήσεις όπως το #MeToo και πώς προωθούν την αλλαγή στην ευρύτερη κοινωνία» γράφει η ακαδημαϊκός.

Το κίνημα MeToo υποστηρίχθηκε από ηθοποιούς του Χόλιγουντ, οι οποίοι φορούσαν μαύρα για να το υποστηρίξουν.

Αλλά το άρθρο αυτό θεωρείται ότι είναι το πρώτο που το συνδέει με τη σταύρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Δρ Stuart Waiton, ειδικός εγκληματολογίας και ανώτερος λέκτορας στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Abertay, δήλωσε:»Η χρήση του Ιησού Χριστού με αυτόν τον τρόπο είναι φαινομενική. Υπάρχει μια τάση στην κοινωνία να συζητά κανείς σχεδόν τα πάντα ως μορφή κακοποίησης, να προσπαθεί να αποδίδει την ετικέτα του θύματος και του θύτη σε όλο και περισσότερα πράγματα και ανθρώπους. Αλλά αυτό είναι ανιστόρητο και αλλόκοτο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.