ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Η ανακάλυψη του τάφου που ανήκε σε Βασίλισσα της Αιγύπτου

Βίντεο: Η ανακάλυψη του τάφου που ανήκε σε Βασίλισσα της Αιγύπτου

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, στους δρόμους του Καΐρου επικρατούσε ένα χάος, καθώς το εξαγριωμένο πλήθος απαιτούσε το τέλος της 30τους προεδρίας του Προέδρου Hosni Mubarak.

Τη ίδια στιγμή σε κάποιον άλλο δρόμο,

βαθιά μέσα στις αρχαίες, σκονισμένες σήραγγες, μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής την Susanne Bickel του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία έκανε ήσυχα μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις.


Αρχικά βρήκαν την κορυφή της μεγάλης στρογγυλής πέτρας στο ανατολικό άκρο της κοιλάδας των βασιλιάδων.

Οι αρχαιολόγοι υποψιάζονταν ότι ήταν μόνο η κορυφή ενός εγκαταλελειμμένου στύλου. Αλλά προτού να μπορέσουν να διερευνήσουν, λόγω της πολιτικής διαδικασίας της Αιγύπτου σχετικά με τα ευρήματα μέσα στην κοιλάδα, έπρεπε να καλύψουν το χείλος της πέτρας και να ενημερώσουν τις αιγυπτιακές αρχές, υποβάλλοντας αίτηση για επίσημη άδεια ανασκαφής.

Ένα χρόνο αργότερα, αφού κέρδισε την έγκριση για ανασκαφή, η Bickel επέστρεψε με μια ομάδα από δώδεκα ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.