Τι μπορείτε να πάθετε αν φάτε κάτι στο οποίο έκατσε μύγα;

Τι μπορείτε να πάθετε αν φάτε κάτι στο οποίο έκατσε μύγα;

Εάν είναι η ώρα του μεσημεριανού σου, θα σου προτείναμε να διαβάσεις κάποιο άλλο άρθρο γιατί πρόκειται να μάθεις κάποια πολύ αηδιαστικά νέα…Θέλουμε λοιπόν να είσαι έτοιμος γιατί θα σου αποκαλύψουμε γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρως φαγητό, πάνω στο οποίο έχει κάτσει μύγα… Ναι ακόμα και αν έχει κάτσει για μια τόση δα στιγμούλα… Και όχι με το να φυσήξεις λίγο το φαγητό, δεν αλλάζει τίποτα!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το οποίο λογικά φαντάζεσαι αλλά δεν θέλεις να παραδεχτείς: Οι μύγες τρώνε ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη, όπως περιττώματα, σκουπίδια και σάπια νεκρά ζώα. Σιχαμένο, το ξέρουμε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή οι μύγες δεν μπορούν να μασήσουν (ποιος να το φανταζόταν!;), ρίχνουν ένζυμα στο φαγητό τους για να διαλυθεί, ώστε να μπορούν να το φάνε. Με λίγα, λόγια κάνουν εμετό πάνω στο φαγητό σου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όμως, αυτός δεν είναι ο πιο σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να τρως φαγητό, στο οποίο έχει προσγειωθεί πάνω μύγα…Ο πιο σοβαρός κίνδυνος βρίσκεται στο σώμα της μύγας και συγκεκριμένα στις μικροσκοπικές του τρίχες και στα πόδια της, τα οποία μεταφέρουν βακτήρια και ιούς. Τα μικρά αυτά έντομα, λοιπόν, μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, όπως δυσεντερία και χολέρα, σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, απλά και μόνο επειδή αποφάσισαν να…ξαποστάσουν πάνω στο ψωμί στη ταβέρνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.