ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές οι τροφές προκαλούν δηλητηρίαση (φωτό)

Αυτές οι τροφές προκαλούν δηλητηρίαση (φωτό)

Ο δικηγόρος Bill Marler έχει αφιερώσει πάνω από είκοσι χρόνια σε δικαστικές αγωγές για τροφικές δηλητηριάσεις και τώρα πια απλά δεν τρώει ορισμένες τροφές.

Ο Marler προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αγωγές σε εστιατόριο μετά από κρούσμα E.Coli και στη συνέχεια δημοσίευσε άρθρο περιγράφοντας ποια είναι τα τρόφιμα που δεν έχουν καμία θέση στη διατροφή του. Ο ίδιος έχει κερδίσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες του για τέτοιου είδους περιπτώσεις και η εμπειρία του δείχνει ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγεις.

Tα στρείδια

Τα οστρακοειδή είναι το φαγητό με το οποίο συνδέονται περισσότερο οι τροφιμογενείς νόσοι, τα τελευταία πέντε χρόνια σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Το ζεσταμένο νερό βοηθάει αρνητικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν το νερό ζεσταθεί, παράγει μικροβιακή ανάπτυξη, η οποία καταλήγει στα ωμά στρείδια και στην συνέχεια στους καταναλωτές.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν κοπεί και πλυθεί

Εδώ ο δικηγόρος λέει ότι τα αποφεύγει σαν την πανούκλα. Η ευκολία μπορεί να είναι ωραία, αλλά όσοι περισσότεροι άνθρωποι επεξεργάζονται το φαγητό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μόλυνση.

Ο βλαστός από το λάχανο

Ο βλαστός αυτός έχει άμεση σχέση με περισσότερες από 30 βακτηριακές επιδημίες κυρίως την σαλμονέλα και την E. coli κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. «Υπήρξαν πάρα πολλά περιστατικά για να μην δώσουμε προσοχή στον κίνδυνο μόλυνσης», εξηγεί ο Marler.

Το ωμό κρέας

«Παραγγείλετε το κρέας σας μέτρια ή καλά ψημένο», εξηγεί ο Marler καθώς θεωρεί πως πρέπει να μαγειρεύονται σε 160 βαθμούς για να σκοτωθούν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν E. coli ή σαλμονέλα.

Ωμά αυγά

Σύμφωνα με τον Marler, η πιθανότητα του να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση από ωμά αυγά είναι πολύ χαμηλότερη σήμερα από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, αλλά ακόμα δεν παίζουμε με τις πιθανότητες.

Μη παστεριωμένο γάλα και χυμούς

Ο Marler σημειώνει ότι η παστερίωση δεν είναι επικίνδυνη σε αντίθεση με αυτά που δεν είναι παστεριωμένα, που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια, ιούς και παράσιτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.