
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μοχάμεντ Αρίφ Μουσταφά, διοικητής των Ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι «η Τζιχάντ δεν θα τελειώσει πριν από την ημέρα της κρίσης».
Από την στιγμή που ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί αναγνώρισε αυτό το Σάββατο 15 Αυγούστου τη νίκη των Ταλιμπάν που ανέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ, η ανησυχία συνεχίζει να αυξάνεται. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μοχάμεντ Αρίφ Μουσταφά, διοικητής των Ταλιμπάν, εκφώνησε μια ιδιαίτερα εκφοβιστική ομιλία, που ακούστηκε σαν προειδοποίηση για τον δυτικό κόσμο. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια μέρα οι Μουτζαχεντίν θα κερδίσουν τη νίκη και ότι ο ισλαμικός νόμος θα επικρατήσει όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά σε όλο τον κόσμο”, εξήγησε. Και καταλήγοντας: “Δεν βιαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα έρθει μια μέρα. Η τζιχάντ δεν θα τελειώσει μέχρι την Ημέρα της Κρίσης”
Σε εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αφγανικές αρχές, οι Ταλιμπάν φέρεται να άνοιξαν φυλακές στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες τζιχαντιστές κρατούμενοι, μερικοί από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, μερικοί από τους οποίους ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Το κανάλι Al Jazeera μετέδωσε εικόνες που δείχνουν μαχητές των Ταλιμπάν μέσα στο προεδρικό μέγαρο.
À CNN, un taliban a déclaré : "Nous pensons que les moudjahidines triompheront et que la charia viendra non seulement en Afghanistan mais dans le monde entier. Nous ne sommes pas pressés. Nous pensons que ce jour viendra. Le Jihad ne prendra pas fin avant le Jour du Jugement." pic.twitter.com/vJcjzGuJ7j
— Khan 🇨🇵 (@Gold_Digger_01) August 15, 2021
▶️ PREOCUPANTE | 😳
El Talibán abrió las cárceles de Kabul y otras ciudades de Afganistán de par en par y miles de prisioneros yihadistas, algunos de los más peligrosos del mundo, son liberados, algunos de ellos pertenecen a ISIS. pic.twitter.com/KuvNsuGMFL
— DELPY 📱🎬 (@delpynews) August 15, 2021