
Στρατιωτική δύναμη, που δεν είναι σαφές στις διαταγές ποιών υπακούει, πολιόρκησε την κατοικία του πρωθυπουργού του Σουδάν, του Αμπντάλα Χάμντοκ, εισέβαλε σε αυτή και τον έθεσε σε κατ’ οίκον κράτηση, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαντάθ, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.
Νωρίτερα, η ίδια δύναμη συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Χάμντοκ και έναν πολίτη που συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο, κατά τις ίδιες πηγές.
تاكيد اعتقال عدد من الوزراء من الحكومة…#الردة_مستحيلة#مدن_السودان_تنتفض https://t.co/vOmtfxQzxb pic.twitter.com/o6r3xcbQSt
— محمد الفضل (@wadfadl15) October 25, 2021
Sudan: Reports of a coup being underway by members of the military, according to most recent reports some of the civilians members of the transitional council are under arrest and the house of prime minister Abdallah Hamdok (*) is surrounded by the army.#sudan pic.twitter.com/uxb3K2LZPZ
— Africa Elects (@AfricaElect) October 25, 2021
Οι στρατιώτες εισέβαλαν εξάλλου στο σπίτι συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού και τον έθεσαν υπό κράτηση, είπαν μέλη της οικογένειάς του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών του Σουδάν –η οποία είχε πρωτοστατήσει στις μαζικές κινητοποιήσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του πρώην δικτάτορα Όμαρ Ελ Μπασίρ με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2019– κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να «αντισταθούν» σε οποιοδήποτε νέο πραξικόπημα.
https://twitter.com/PSFAERO/status/1452470564950626308