Στο στόχαστρο του αλβανικού Τύπου βρέθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, επειδή βρέθηκε στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και φωτογραφήθηκε δίπλα στους γονείς του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο κ.Δήμας βρέθηκε στους Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κατά τους εορτασμούς τόσο στην εκκλησία του χωριού όσο και στο κοιμητήριο Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941.

Η παρουσία του ωστόσο δίπλα στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που τ’ αλβανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «εξτρεμιστή», ενόχλησαν.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων: «Η ημέρα της ελληνικής εθνικής εορτής του «Όχι». Ο Πύρρος Δήμας δίπλα στη μητέρα του Κατσίφα», «Τελετή στους Βουλιαράτες. Ο Πύρρος Δήμας δίπλα στους γονείς του εξτρεμιστή Κατσίφα» κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις στο χωριό Βουλιαράτες, επίσημα αναγνωρισμένο ως μειονοτικό από τις αλβανικές Αρχές, παρέστη -ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που άφησε συμβολικά μερικά λουλούδια στον τάφο του 35χρονου ομογενή και είχε σύντομη συνομιλία με τους γονείς του.