Η Ουκρανία εξασφάλισε την απελευθέρωση 106 στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτισθεί, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με την Ρωσία, ανακοίνωσε ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών, είχαν αιχμαλωτισθεί στην κατεστραμμένη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Μπαχμούτ, την οποία η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει, όπου όμως οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου λένε ότι έχουν ακόμη υπό τον έλεγχο τους ένα μικρό τμήμα.

«Είναι πολεμιστές από το Μπαχμούτ, 8 αξιωματικοί και 98 στρατιώτες και λοχίες. Πολεμούσαν για το Μπαχμούτ και έκαναν ανδραγάθημα, το οποίο δεν επέτρεψε στον εχθρό να προχωρήσει σε βάθος στην δική μας Ανατολή» δήλωσε ο Γερμάκ.

«Ο καθένας τους είναι ήρωας του κράτους μας. Πολλοί από αυτούς που επιστρέφουν από την αιχμαλωσία θεωρούνταν αγνοούμενοι. Οι συγγενείς τους πέρασαν μια δύσκολη περίοδο» δήλωσε ο Αντρίι Γιερμάκ.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους Ουκρανούς που αντηλλάγησαν είναι 59 ετών και ο μικρότερος 21 ετών. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το πόσοι Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν από την Ουκρανία κατά την ανταλλαγή των αιχμάλωτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε ότι 2.430 Ουκρανοί έχουν απελευθερωθεί κατά τις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και 139 αμάχων.