Άντρες της Ασφαλείας στην Πάτρα απέτρεψαν την ύστατη στιγμή, τη κλοπή ενός αυτοκινήτου από δυο επιτήδειους που το αγόρασαν στέλνοντας στον ιδιοκτήτη του πλαστά βεβαιωτικά για την κατάθεση του αντιτίμου του, το οποίο βέβαια δεν είχαν καταθέσει ποτέ!

Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα ηλεκτρονική αγγελία για την πώλησή του και δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος συμφώνησε να του καταβάλει 12.000 ευρώ για την αγορά του. Μάλιστα, του έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το έγγραφο μεταφοράς του ποσού μέσω e–banking και ένα φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας. Όμως, ο πωλητής διαπίστωσε έγκαιρα ότι τόσο το έγγραφο όσο και η ταυτότητα ήταν πλαστά και ειδοποίησε την Ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί έφτασαν την κατάλληλη στιγμή, όταν ένας 52χρονος συνεργός του «αγοραστή» παραλάμβανε το αυτοκίνητο και το φόρτωνε σε μια αυτοκινητάμαξα! Ο 52χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία, η αυτοκινητάμαξα κατασχέθηκε ως μέσο για τη διάπραξη απάτης, ενώ ο επίδοξος αγοραστής αναζητείται στο πλαίσιο της προανάκρισης.