Σε μια προειδοποίηση που προκαλεί ανησυχία προχώρησε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, που σε ομιλία του τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να βρίσκεται μόλις λίγους μήνες μακριά από την τελειοποίηση των πυρηνικών και βαλλιστικών της δυνατοτήτων -κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να χτυπήσει τις ΗΠΑ.

«Πρέπει να φερόμαστε σαν να είμαστε στα πρόθυρα του να πετύχουν αυτόν τον στόχο τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο, σε εκδήλωση του «Foundation for Defense of Democracies».

Λίγες ώρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του καθεστώτος είπε ότι η Πιονγκγιάνγκ «θα τιθασεύσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα απαντήσει «με φωτιά στη φωτιά».

Ο Πομπέο τόνισε, επίσης, ότι οι πληροφορίες για τις πυρηνικές δυνατότητες της Πιονγκιάνγκ δεν είναι δυνατόν να είναι απόλυτα ακριβείς.

«Όταν μιλάμε για μήνες, η δυνατότητα να [μιλήσουμε] με λεπτομέρειες είναι με μία έννοια άσχετη» ανέφερε, και συμπλήρωσε: «Είτε γίνει την Τρίτη είτε γίνει ένα μήνα μετά την Τρίτη, είμαστε σε μία εποχή που ο πρόεδρος έχει συμπεράνει ότι χρειαζόμαστε μία παγκόσμια προσπάθεια πως ο Κιμ Γιόνγκ Ουν δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα» προσέθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν νομίζω ότι o πόλεμος είναι πιθανός αλλά ακόμα και αν είναι μια πιθανότητα στις τέσσερις ή μια στις πέντε, τότε ακόμη και αυτά είναι πολύ υψηλά ποσοστά» τόνισε ο Μπρέναν.