Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κατά την ομιλία του στον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψη, είπε πως η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, ως «Ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία», που πάντως «δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω, «ευτυχώς», δεν συμμερίζονται το «όψιμο ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», καθώς «γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει τελικά, πως αν η Τουρκία έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τις εκεί μειονότητες «οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr