Ολοκληρώθηκαν οι γνωμοδοτήσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής μετά από τις ακροάσεις των υποψηφίων δικαστών για την επιλογή του νέου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και για τις 5 κενές θέσεις των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Επόμενο βήμα για την πλήρωση των ηγεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου είναι η τελική επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης.

Για την θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στην ακρόαση 6 υποψήφιοι στην ΔτΠ και οι τρεις που προκρίθηκαν σε θετικές ψήφους και τα ονόματά τους θα σταλούν στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου από αυτούς να επιλεγεί ο νέος Πρόεδρος είναι:

Ο Ιωάννης Σαρμάς, που συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων της ΔτΠ και ακολούθησαν σε κατάταξη οι Σωτηρία Ντούνη και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Για τις πέντε κενές θέσεις των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, συνολικά στην ακρόαση έλαβαν μέρος 14, εκ των οποίων οι 8 αρεοπαγίτες που πλειοψήφισαν και θα σταλούν για τις τελικές επιλογές στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι:

Η Αλτάνα Κοκκοβού,που συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων και ακολούθησαν οι: Αβροκόμη Θουά, Ασπασία Μαγιάκου, Γιώργος Κοντός, Ιωάννης Μαγγίνας, Γεώργιος Χοϊμές, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Παπαηλιάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Διονυσία Μπιτζούνη και ο Γεώργιος Παπαηλιάδης, ισοψήφισαν γι’ αυτό και θα σταλούν και τα δύο ονόματα στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου εκείνο να κάνει τις τελικές επιλογές στην επόμενη συνεδρίασή του. Η σειρά κατάταξης των θετικών ψήφων της ΔτΠ δεν είναι πάντως δεσμευτική για το κυβερνητικό όργανο.