Το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, Su-57 είναι πιο ευπροσάρμοστο και υπερέχει σε ικανότητες από το αμερικανικό μαχητικό F-22, δήλωσε πριν από λίγες μέρες υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κατασκευαστικής εταιρείας Sukhoi.

Ο Mikhail Strelets, διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sukhoi, σε δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Su-57, υπερέχει του αμερικανικού “ανταγωνιστή” του F-22.

«Το F-22 αναπτύχθηκε αρχικά ως αεροσκάφος για να κερδίζει και να εξασφαλίζει την αεροπορική κυριαρχία και υπεροχή στο πεδίο της μάχης, αλλά τελικά οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν ότι ήταν ουσιαστικά λάθος να σχεδιαστεί ένα αεροσκάφος μόνο για να μεταφέρει πυραύλους αέρος – αέρος.» είχε δηλώσει ο Strelets.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι “οι Αμερικανοί επιχείρησαν να ενσωματώσουν και οπλικά συστήματα αέρος – εδάφους, κάτι το οποίο όμως δεν είναι εφικτό στον συγκεκριμένο σχεδιασμό του F-22, όμως δεν μπορεί μια τέτοια μετατροπή να εξυπηρετηθεί από το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φέρει το αεροσκάφος”.