Το ρωσικό κανάλι tvzvezda παρουσίασε τα νέα ρωσικά αντιαρματικά βλήματα Kornet-EM, ιδιαίτερα στην αυτοκινούμενη έκδοση, επί τροχοφόρου ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος Tigr που ενσωματώνει 8 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και είναι κωδικοποιημένο ως Kornet-D.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS τα νέα ρωσικά αντιαρματικά βλήματα Kornet-EM, ιδιαίτερα στην αυτοκινούμενη έκδοση, επί τροχοφόρου ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος, μπορεί να συντρίψει τα αμερικανικά άρματα μάχης M-1A2C Abrams, έκδοση η οποία ενσωματώνει το ισραηλινό ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy. Για το TASS το Trophy δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσει τα σύγχρονα αντιαρματικά βλήματα της Ρωσίας, ιδιαίτερα το Kornet-EM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα του TASS αναφέρει το βλήμα Kornet-EM, το οποίο εξοπλίζει το σύστημα Kornet-D1, το οποίο βρίσκεται σε φάση δοκιμών και προορίζεται για τον εξοπλισμό των αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Ρωσικού Στρατού. Σε σύγκριση με τα εν υπηρεσία βλήματα Kornet, το Kornet-EM επιτυγχάνει μεγαλύτερο μέγιστο βεληνεκές, της τάξεως των 10 χιλιομέτρων, και αυξημένη ακρίβεια.