Η γνωστή για τις φιλοϊσλαμιστικές της θέσεις, Διεθνής Αμνηστία, η οποία αν και είναι ΜΚΟ απολαμβάνει status διεθνούς οργανισμού, τοποθετήθηκε εναντίον της Ελλάδας και υπέρ του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχός της, η παράνομη τουρκολιβυκή ΑΟΖ, είναι κάτι το θετικό επειδή θα διακόψει τη δημιουργία του αγωγού East Med που μέσω Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη!

Η Ντονατέλα Ροβέρα, Ανώτερος σύμβουλος αντιμετώπισης κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, αναδημοσίευσε σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης άρθρο μεγάλου Τούρκου δημοσιογράφου που προωθεί τη «συνεργασία» Τουρκίας-Αιγύπτου, στο ίδιο πλαίσιο με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πρόκειται η Αίγυπτος να ρισκάρει έναν πόλεμο με την Τουρκία στη Λιβύη; Μάλλον όχι. Η συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας-GNA μπορεί να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της Αιγύπτου. Θα μπορούσε να σταματήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας».

https://twitter.com/DRovera/status/1276070955815702533?s=20

Η ΜΚΟ εκφράζει κατά κύριο λόγο αντιδυτικές και φιλοϊσλαμιστικές θέσεις, καθώς και στον συριακό εμφύλιο τάχθηκε υπέρ των ισλαμιστών και εναντίον της συριακής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!